У травні в Україні вже традиційно відзначається Тиждень планування сім’ї. ГО «Інтелект Сумщини» в рамках проекту «Збережи життя» з цієї нагоди було реалізовано цілу низку заходів.

Темою Тижня у Сумській області стало «Безпечне материнство», актуальність якого було відображено у всіх реалізованих заходах. Всіх сумчан було запрошено до участі через анонсування заходів на тематичній прес-конференції, що відбулась у Сумському прес-клубі 6 травня. А вже напередодні Тижня – коли Україна відзначала День матері – пройшла перша вулична акція, впродовж якої сумчанам та гостям міста було запропоновано концертну програму, всі номери якої були присвячені мамам. Волонтери проекту при цьому поширювали вітальні листівки та інформаційні матеріали з питань збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї.

На початку Тижня студентів зібрали «Університетські вечорниці» - просвітницький захід, впродовж якого студентство Сумського державного університету ознайомилось з українською традицією підготовки молоді до майбутнього сімейного життя та обговорило важливість запобігання небажаній вагітності.

Студентам-майбутнім медикам Шосткінського медичного училища було запропоновано масовий захід «Майбутнє варто планувати», який складався з презентації та вікторини «Що я знаю про планування сім’ї?». Таку ж вікторину було проведено для студентів медичного інституту Сумського державного університету. Всі переможці були нагороджені аксесуарами з символікою проекту. Бібліотека медичного інституту також активно долучилась до Тижня, організувавши тематичну виставку з поширенням буклетів проекту.

Наприкінці Тижня в центрі міста було проведено вуличну акцію «I am Family», на якій поширювалась інформація про планування сім’ї.
Наостанок на площі Сумського державного університету в рамках фестивалю науки, освіти і культури «СумДУ – країна здійснення мрій» відбулась акція «Плануй своє майбутнє з СумДУ!» .

Сіті-лайти міста впродовж усього травня будуть інформувати сумчан про можливість отримання необхідної інформації та консультацій з питань планування сім’ї через інформаційні ресурси програми «Здоров’я жінок України».
Всі заходи продемонстрували затребуваність такої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді, яка з цікавістю долучалась до обговорень, з’ясування проблемних питань та участі у якості волонтерів.

Заходи проекту «Збережи життя» реалізуються в рамках Всеукраїнської програми «Здоров’я жінок України» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.