Це вже третя міжнародна літня школа для дітей, яка цьогоріч була присвячена темі цифрових технології та прав дитини. Як і у попередні роки, «Інтелект Сумщини» підтримав поїздку українських дітей до Македонії. 

Епоха цифрових технологійпостала новим викликом для безпеки дітей у інтернеті, тому на сьогодні все частіше доводиться говорити про потребу навчання дітей та їх батьків правилам безпечної поведінки у кібер-просторі.

У червні цього року вже традиційно міжнародна літня школа з прав дитини зібрала дітей з Косово, Молдови, Сербії та України. Учасники та учасниці працювали над питаннями важливості інформації у сучасному світі, навчались роботі з різними джерелами інформації та безпеці у інтернеті. Також діти розробляли тактику запобігання дискримінації та насильству у цифровому просторі, аналізували нові ризики та можливості. Багато уваги було приділено потребі формування культури комунікації, поваги один до одного у інтернеті, розумінню того, що соціальні мережі мають потужний психологічний вплив на своїх користувачів.А це означає необхідність зважати на зміст усього розміщеного у соціальних мережах При цьому постійно опрацьовувались життєві історії, які демонстрували небезпечні можливості кібер-простору, його здатність наражати на небезпеку та, навіть, руйнувати життя. Важливий висновок, який зробили діти по завершенню літньої школи, - необхідно захищати персональні дані, бути відповідальними по відношенню до своїх вчинків та дій тих, з ким спілкуєшся у соціальних мережах.

Не менш важливим, як зазвичай, стало спілкування дітей з різних країн між собою. Адже новий досвід, знайомства, подорожі надихають на нові звершення, подальші життєві перспективи та появу цікавих ідей для співпраці.